Hem
Biljetter
Resor/boende      
Länder
OS-grenar
OS-historik

Resor till OS i Beijing 2008

En stor del av hotellen som kommer att finnas i Beijing 2008 har ännu ej byggts. Det bästa sättet att boka hotell och att hitta de billigaste hotellen i Kina är genom nätet.

www.chinastudies.se
www.svenskkinesiska.se
Erbjuder paketresor med flyg, hotell och evenemangsbiljetter.

www.asienguiden.se
Kan vara behjälpliga med att söka billiga flygresor samt hotell i Kina.

Visum

I planeringen inför kinaresan är ansökan om visum något som ingår. Alla nordiska medborgare måste ha visum för inresa i Kina. Processen att söka visum är något sällan några problem. Se till att du har ett pass med minst sex månaders ytterligare giltighet samt två blanka sidor i passet reserverade för visumet i Kina.

Turist visum eller L-visum är det mest utfärdade visumet till Kina från Sverige och är till för dig som vill resa som turist i Kina, visumet kan utfärdas för att gälla upp till 90 dagar.

Turistvisum kan även ges i form av gruppvisum för dem som reser i grupp, i detta fall måste gruppmedlemmarna gå igenom passkontrollen tillsammans.

Visum ansökan kan göras på två platser i Sverige, på den kinesiska ambassaden i Stockholm, eller på konsulatet i Göteborg. Om du bor långt ifrån Stockholm och Göteborg är det möjligt att skicka in din visum ansökan via post tillsammans med passet.

Viseringen tar normalt cirka en vecka. Har du bråttom att få ditt visum är det möjligt att beställa "express service" mot en tillkommande kostnad.

Visum Hongkong

Nordiska medborgare behöver inget visum till Hongkong om vistelsen inte överstiger tre månader. Om du behöver visum för andra syften än turism kontakta Hongkongs immigrationsmyndighet eller kinesiska ambassaden i Stockholm eller konsulatet i Göteborg.Travelto.se - Reseguide till Beijing